De trendigaste unisexskorna just nu

De trendigaste unisexskorna just nu

13 november, 2018 0 av redaktionen

Skorna är en väldigt stor del av din outfit, och detta gäller inte bara kvinnor. Även män har börjat inse vikten av skorna i förhållande till resten av stilen. Förr var skostil ofta förknippat med såväl kön som vilket slags arbete man hade, men idag bär kvinnor och män ofta samma typer av skor, och individuell stil är inte bara accepterat på de flesta arbetsplatser – det förväntas nästan att du ska ge uttryck för din individuella stil i de flesta situationer. Här listar vi de hetaste skotrenderna som gäller för både kvinnor och män.

Skotrender mer inkluderande och flytande än någonsin

Skor är idag mer unisex än någonsin tidigare, och det finns ganska många typer av skor som både kvinnor och män bär. Man skulle till och med kunna säga att skotrender är mer flytande och tillåtande än någonsin, och inte bara utifrån kön. Det är till exempel riktigt trendigt att bära sneakers till kostym, och robusta höstkängor till klänning. För alla där ute som lider av fotbesvär såsom hälsporre är marknaden för iläggssulor mer avancerad än någonsin, vilket innebär att ortopediska skor med tveksam design är ett minne blott. Det finns inlägg och sulor för alla typer av fotbesvär, vilket innebär att de allra flesta har friheten att välja precis de skor de själva tycker är snyggast.

Sneakers fortsätter att trenda

Sneakers har blivit mer och mer trendigt under de senaste åren, och det finns ingenting som tyder på att trenden skulle svalna. Som vi nämnde tidigare är det riktigt hett att bära sneakers till kostym, och detta gäller inte bara på arbetet – vi ser till och med brudar och brudgummar som går upp längs altaret i sneakers.

Vi spår en fortsatt uppåttrend för vintagesneakers. Många klassiska skomärken släpper gamla, klassiska vintagemodeller på nytt, och klassiska modeller från 70-, 80- och 90-talen blir vanligare i skoaffärerna. Sneakers kan bäras av alla och till allt, ett par klassiska sneakers är alltid ett säkert kort.

Även modernare och lite större “skatesneakers”, som vi oftast förknippar med 90-tal, börjar komma tillbaka. Om du vill skilja dig lite ur mängden, och vara före många andra, är det ett par sådana du ska satsa på.

Klassiska skogshuggarkängor

En annan unisextrend som klamrar sig fast är de klassiska skogshuggarkängorna. Dessa är oftast i skinn eller kraftig mocka, men för veganer och djurvänner släpper fler kängmärken sina klassiska modeller i syntetiska material. Dessa robusta kängor är ett annat exempel på skor som fungerar i de allra flesta sammanhangen idag. Välj ett par skogshuggarkängor i färgerna svart, brun eller senapsgul, och din höst- och vintergarderob är räddad.

Chelsea boots

Det är många gamla klassiker som lever kvar, och chelsea boots är ytterligare ett exempel. Chelsea boots, som från början förknippades med 60-talets rockikoner, är moderiktiga för både kvinnor och män. Ett par blanka, svarta chelsea boots fungerar till nästan alla outfits, och är särskilt stiliga med en längre kappa. Dessutom är de oftast otroligt bekväma och värmer bra under hösten och vintern.