Dekorera din verkstad för effektivitet

Dekorera din verkstad för effektivitet

9 juni, 2019 Av av Redaktion

 

Din verkstad är en arbetsplats. Det innebär att det måste finnas utrymme för stora armrörelser och stora projekt. I en verkstad är det ofta både rörigt, smutsigt och oövervakbart. Naturligtvis måste det finnas utrymme för detta, men om vi bara kunde ta bort “omanagliga” så skulle det bli lättare att arbeta in.

Du måste tänka på det i inredningen. Är de sakerna att använda dem? Behöver du flexibilitet så att du kan flytta runt verkstadsborden och verkstadsvagnarna?

Det handlar om att ordna verkstaden för att passa exakt de uppgifter som kommer in genom dörren med dig och dina kollegor. Du måste ha så mycket utrymme som möjligt att hyra på.

Välj rätt “möbler”

Det finns många sätt att justera, och allt beror på utrymmet. Har du ett litet hobbyrum eller är du hemma i garaget? Eller har du en liten extra kvadratmeter på din hand med högt i tak och starkt betonggolv?

I vanlig inredning är möblerna en av de stora besluten som kan ändra planerna för rummet – det här är också fallet med din verkstad. Vilka “möbler” behöver du och vilken ska definiera rummets funktion? Det finns en mängd olika verkstadsmöbler. Borde det finnas utrymme för billyftar, däckmaskiner, verkstadsbord eller något helt fjärde?

Verkstadsbordet, eller ett arbetsbord om du vill, är förmodligen den viktigaste fixturen i hela din verkstad. Här ska du lösa en stor del av dina uppgifter. Därför måste det vara ett väl genomtänkt och solidt köp. Du kan med fördel överväga ett hydrauliskt lyftbord. Det är ett populärt verkstadsbord som rör sig med fler och fler företag.

Workshopbord med hydraulik

Välj ett verkstadsbord med många applikationer och överväga om du behöver en av modellerna som också erbjuder flexibilitet i verkstaden eftersom de kan flyttas runt.

Det hydrauliska lyftbordet är utformat så att du kan arbeta runt din produkt eller annat föremål utan att komma i vägen. Dessutom finns tabellerna i rimliga storlekar. Tänk dig en bordplatta på storleken av en euro pall. Det ger goda möjligheter att lyfta ett arbetsstycke direkt i arbetshöjd.

Välj ett lyftbord med de rätta funktionerna. Priset måste vara rätt och funktionerna måste matcha de behov som uppstår från dina uppgifter. Dessutom måste du tänka på lyfthöjd, lyftkapacitet och en bra motor. Till exempel kan du hitta ett hydrauliskt lyftbord med en lyftkapacitet på 2000 kg, arbetshöjd på 990 mm och 400v motor.

Fokusera på säkerhet

Du bör aldrig kompromissa med säkerheten heller. När alla andra önskemål är uppfyllda måste du avrunda din recension med några enkla frågor till leverantören: Är verkstadsbordet CE godkänt? Och uppfyller den alla kraven i maskindirektivet och arbetsmiljöverket?

Om din leverantör inte omedelbart svarar ja, kan du överväga att handla någon annanstans. Det finns flera bra och danska leverantörer som är mycket engagerade i säkerhet kombinerat med förståelse av rimliga priser och högkvalitativa produkter.