Effektivisera tvätten

Effektivisera tvätten

5 oktober, 2018 0 av redaktionen

Hur gör man för att inte behöva lägga så mycket på att tvätta kläder? I en stor familj, där det går åt mycket kläder så kan man behöver lägga väldigt mycket tid på att tvätta. Finns det några smarta knep som man kan använda sig av för att effektivisera processen? I den här texten ska vi titta närmare på några tips som kan vara användbara för att spara tid i vardagen.

Det mest grundläggande är självklart att försöka dra ner på mängden tvätt. Det gör du bäst genom att återanvända kläder som du redan använt. Skaffa gärna en särskild plats i hemmet där du kan förvara sådana kläder som du använt, men som är tillräckligt fräscha för att du ska kunna tänka dig att använda dem igen.

Köp en stor tvättmaskin

För det första är det smart att köpa en stor tvättmaskin som klarar att ta stora mängder tvätt. Då slipper du upprepa proceduren med att fylla på, ladda med tvättmedel och lasta ur onödigt många gånger.

Torktumlare

Ett måste om man vill effektivisera tvättningen är att ha en torktumlare. Ett av de mest tidsödande momenten är att behöva stå och hänga upp sin tvätt på torkar. Så om du inte redan har en torktumlare, fundera på att köpa en.

Inbyggd torktumlare

Vill man gå ett steg längre kan man köpa en tvättmaskin med en inbyggd torktumlare. Då slipper man momentet att lasta ur tvätten ur tvättmaskinen och in i torktumlaren. Det sparar du en hel del tid på. Dessutom är det bekvämt att slippa behöva tänka på att ta hand om tvätten för att den ska bli torr. Du slår helt enkelt på din tvättmaskin och ställer in den för automatisk torktumling efter att tvätten är klar. Sedan är det bara att hämta tvätten när programmet gått klart. Enklare kan det inte bli!