Effektivt lager med lagerautomater

Effektivt lager med lagerautomater

17 september, 2018 0 av redaktionen

Om du som företagare har ett lager, så känner du till utmaningarna med att ta fram ett fungerande lagersystem. Det finns många olika möjligheter och självklart är storleken på ditt lager en avgörande faktor. Förr eller senare når man dock en storlek där det, även om lagret fungerar, kan vara svårt att få fram varorna snabbt och effektivt. Det säger sig själv att saker på översta hyllan under taket bara tar längre tid att få tag på. Men det behöver inte vara mer personal eller större utrymme som är lösningen. Det finns nämligen olika typer av automatiserat lagersystem som kan lösa just den här typen av utmaningar.

Lagerautomater kan hantera både små komponenter och stort, tungt gods och det finns både buffertlager, hissautomater, paternosterverk och horisontella karuseller.

En lagerautomat som fungerar i höjden, kan t ex både vara en vertikal hissmodell eller en vertikal karusellmodell. Vilken av dessa typer som bäst skulle passa dig och ditt lager beror på hur ofta olika produkter tas ner och hur ofta de kombineras med andra produkter. Storleken och vikten på de produkter du planerar att lagra i lagerautomaten och hur ofta din produktsammansättning ändras, är dock de viktigaste faktorerna, när du väljer mellan de två varianterna

Rådgivare och säljare

Det kan vara lite av en djungel att reda ut vilken typ av lagerautomat som passar just ens egen firma och de lagerutmaningar man står inför. Även om man söker information och noga läser allt man får tag i. Är det dags att automatisera lagret kan det vara värt att prata igenom det hela med en rådgivare. Kardex Remstar är en firma som både levererar och installerar maskin och tillhörande mjukvara och inredning. Deras säljare hjälper gärna till och reder ut vilken variant av lagerautomat som passar de olika sorters problem som uppstår i just er lagerstyrning.