Få en god nattsömn med en ny resårmadrass

Få en god nattsömn med en ny resårmadrass

21 juli, 2018 0 av redaktionen

Ska du köpa en ny madrass och undrar vilken du ska välja? Här kommer några anledningar till varför du ska välja just en resårmadrass:

  • en resårmadrass har jätte bra flexibilitet vilket gör att du ligger bekvämt på den och du får en god natts sömn och känner dig utvilad och lätt i kroppen när du vaknar.
  • en resårmadrass ska inte läggas direkt på golvet eller monteras med ben under som en egen säng, utan ska läggas i en sängram eller på en ramsäng för att användas på ett korrekt sett. Då får du ut det bästa av din resårmadrass och den håller längre. Tar du hand om, och använder din resårmadrass på ett korrekt sett så håller den mycket längre.
  • madrassen är uppbyggd med pocketfjädrar. Det är jätte bra då de ger din kropp minimalt mottryck på de viktiga punktenar som nacke, skuldror och ländryggen när du sover.
  • det är mellan 200 till 1000 pocket fjädrar per kvadratmeter i resårmadrassen. Beroende på hård och fast du vill att madrassen ska vara – ska den vara hård ska du välja en med mer fjädrar per kvadratmeter och vill du ha en mjuk madrass så väljer du en madrass med mindre fjädrar per kvadrat meter.
  • fjädrarna i madrassen reagerar individuellt på din kropp vilket gör att din kropp får ett mer personligt stöd, anpassat för just dig och din kropp.
  • det finns resår madrasser med pocket fjädrar eller multi pocket fjädrar. Skillnaden dem i mellan är att i en madrass med multi pocket fjädrar så är det fler fjädrar per kvadratmeter, vilket ger en fastare madrass.
  • väger du under 95 kg passar en resårmadrass med pocketfjädrar bäst, men väger du mer än 95 kg så är nog en madrass med multi pocket fjädrar ett bättre val då denna säng är fastare.

Utöver alla super bra punkter ovan så har även resårmadrassen jätte bra luftcirkulation. Det gör så att madrassen rensar sig själv och håller bakterier borta. Detta är värt att tänka på om man är allergisk eller lider av astma, då kan detta vara en bättre madrass att välja.

Resårmadrassen kan bytas ut när den börjar bli sliten, och du kan behålla din säng, på så vis behöver du väldigt sällan köpa ny säng utan du kan bara byta ut madrassen.

Se utbudet här på jätte bra resårmadrasser. Du får fri hemleverans och 100 dagar på dig att prova resårmadrassen hemma.