Gåvoidé till den unga som skall flytta hemifrån

Gåvoidé till den unga som skall flytta hemifrån

25 augusti, 2018 0 av redaktionen

Kanske känns det som igår, att din dotter eller son var en söt lite knubbig baby. Men nu skall han eller hon till att flyta hemifrån, och du undrar vart tusan alla åren tog vägen. Hur kunde det gå så fort. Det är ofta en vemodig känsla, en blandning av stolthet och sorg när de unga flyger ur redet. Om du är en av dem som står i den situationen och som funderar på en bra inflytningsgåva till avkommans nya liv, så kommer här ett par gåvoidéer. Temat här är att hjälpa den unge med några tråkiga hushållningssysslor.

Abonnemang på fönsterputsning

De flesta unga har mycket att se till, med jobb, skola och vänner. Det är viktigt att trivas hemma, men något som många unga vuxna sällan får gjort så ofta, är att putsa fönster. Dessutom kan det vara besvärligt, om man bor i en lägenhet högt upp. Ett årsabonnemang hos en professionell fönsterputsare kan därför vara en kul gåvoidé som de flesta unga uppskattar, även om de kanske inte tänkt på det. Skönt att slippa den sysslan i ett helt år!

Bänkdiskmaskin

Många föräldrar känner igen sig i att det första man ofta gör när man hälsar på junior, är att hjälpa till med att minska diskberget. De flesta mindre lägenheter i våra svenska städer saknar diskmaskin. Oftast på grund av att en vanlig diskmaskin helt enkelt inte får plats. Men nuförtiden finns det ett stort urval att välja mellan, om man istället skaffar en bänkdiskmaskin. Dessa är enkla att installera, och den unge kan flytta med sig den till nästa bostad om även denne saknar diskmaskin. I dessa tider med sommarens torka taget i betraktning, så är en diskmaskin ofta ett sätt att minska vattenförbruket. Det går nämligen som regel åt mera vatten när man diskar för hand. Man bör bl.a. därför säkra sig att den bänkdiskmaskinen man skaffar har en god energiklassificering, A+++ er där den bästa.