17 augusti, 2019 0 av Redaktion

Har du ett barn som snart har födelsedag?

Då kan det vara en bra idé att börja planera i tid. Har du ett skolbarn är det en hel del att se till när det gäller födelsedagar. Kanske ska hela klassen bjudas in på kalas. Det första som ska göras är att ordna inbjudningskort. Tänk över om du vill dela ut inbjudningskort eller om du vill skicka ut inbjudan på mejl. Det är såklart lite mer personligt och roligt att få ett riktigt inbjudningskort.

Ditt barn har säkert en massa idéer om vad det önskar sig: allt ifrån Pokémonkort, Lego mindstorms , rullskridskor, en fotboll eller kanske en skateboard. Det kan vara en bra idé att ditt barn skriver en önskelista ett bra tag innan födelsedagen så är det lättare att koordinera alla presenter med släktingar och andra barn som är inbjudna till kalaset.

Ditt barn har säkert speciella önskemål om vad som ska serveras till själva födelsedagsfesten. Pizza är ett klart hit. Till efterrätt är tårta eller glasstrut också populärt. Duka upp dagen innan kalaset så att du inte behöver stressa med det samma dag. Kanske har ditt barn önskemål till ett speciellt tema på dukningen. Det kan vara allt ifrån Pokémontema till pirattema eller varför inte djungeltema? Du kan också fundera över om det vore skoj att festen är en maskeradfest. Det är riktigt många barn som tycker att det är kul att klä ut sig. Maskeraden behöver inte ha tema men barnen kan fritt få välja vad de vill klä ut sig till.

Tänk över och prata med ditt barn om vad det ska vara för lekar på festen. Fiskdamm brukar vara populärt. Att leta efter gömda godispåsar är också skoj för barnen. Stoldansen är också en lek som många barn tycker är skoj.

Följer du ovanstående råd är du en bra bit på väg mot att ge ditt barn en lyckad födelsedagsfest.