Så väljer du rätt diskmaskin

Så väljer du rätt diskmaskin

3 oktober, 2018 0 av redaktionen

Hur gör man för att hitta rätt diskmaskin? Oavsett anledning till att du ska köpa en ny så finns det en hel del att tänka på. Utbudet är stort på marknaden och det kan vara förvirrande med alla modeller och funktioner som finns att välja bland. I den här texten ska vi ta upp några av de viktigaste aspekterna som du bör tänka igenom innan du bestämmer dig för vilken modell du ska köpa.

Hur stor behöver du?

Hur stor diskmaskin behöver du? Storleken på diskmaskiner brukar mätas i antalet “kuvert” som de rymmer. En 60 centimeter bred maskin brukar normalt klara ungefär 12 kuvert. Medan en 45 centimeter bred diskmaskin klarar ungefär 9 kuvert. En bänkdiskmaskin klarar inte mer än 5 kuvert. Är ni en stor familj bör ni förmodligen välja någon av de större modellerna, lever du ensam räcker det förmodligen med en av de mindre.

Inredningen

En annan viktig aspekt när man väljer diskmaskin är maskinens inredning. Fundera igenom vad ni har för porslin hemma och om det passar till den inredning som maskinen är utrustad med.

Funktioner och egenskaper

TIll sist finns det en rad olika funktioner och egenskaper som kan vara intressanta att titta närmare på. Till exempel är det viktigt att titta på vattenförbrukning och elförbrukning. Det kan också vara värt att nämna att en del modeller har invändig belysning.

 

Till sist handlar det om vilka behov som finns i det aktuella hemmet. Fundera igenom behoven och ta en titt på marknaden. Sedan gäller det att matcha behoven mot en modell. Om du är osäker så välj gärna en känd och etablerad tillverkare, då vet du att du får en diskmaskin som är tillverkad med omsorg. Vi hoppas du ska hitta en diskmaskin som du trivs med, som du blir nöjd med och som kommer att hålla riktigt länge.