Tips vid köp av dammsugare

Tips vid köp av dammsugare

1 oktober, 2018 0 av redaktionen

Vad ska man tänka på när man ska köpa en ny dammsugare? Kanske har din gamla gått sönder eller så är du på väg att flytta hemifrån och har aldrig köpt en dammsugare förut. Oavsett vilket så finns det några saker som är riktigt bra att tänka igenom, för att man ska bli nöjd och för att man ska få en dammsugare som kommer att hålla i många år framöver.

Storlek

För det första bör du fundera på hur stor din dammsugare ska vara. Den ska vara tillräckligt liten för att rymmas i din städskrubb och samtidigt ska den vara tillräckligt stor för dina behov när det kommer till städning av lägenheten eller huset. Har du ett stort hus är det ett självklart val med en stor eller normalstor modell. Bor du i en studentlägenhet eller ett annat mindre boende kan det vara smidig och räcka med en lite mindre modell.

Funktioner

Vilka andra funktioner är viktiga för dig? Ska dammsugaren vara väldigt tystgående. Det är verkligen skönt med dammsugare som inte låter för mycket. Samtidigt behöver du vara beredd på att betala lite mer om du vill ha en riktigt tystgående dammsugare. Ska det vara en dammsugare med påse eller en påslös modell? Ska den vara allergivänlig eller speciellt anpassad för djurhår?

Kvalitet

Satsa på en dammsugare av hög kvalitet från någon känd och etablerad tillverkare. Det brukar löna sig i längden. Kanske kostar de lite mer vid inköp men å andra sidan håller de ofta längre och det brukar vara lättare att få support och köpa reservdelar om något mot förmodan skulle krångla med din nya dammsugare.

 

När du har funderat igenom ovanstående så är du förmodligen väl rustad för att köpa en ny dammsugare. Vi hoppas du ska hitta en som du blir riktigt nöjd med.