Vinterrisker för entreprenörer, byggare & andra byggnadsarbetare

Vinterrisker för entreprenörer, byggare & andra byggnadsarbetare

3 december, 2018 0 av redaktionen

Att äga en liten bygg- eller entreprenadverksamhet är en dröm för många. Vad kan vara bättre än att använda smarta verktyg, vara din egen chef och bygga praktiska, snygga platser där människor kan bo och arbeta?

Det som gör branschen lockande kan dock också vara det som innebär riktigt allvarliga risker. Nedan nämner vi fyra av de största riskerna som har förmågan att förvandla en byggnads- eller entreprenadföretags dröm till en riktig mardröm.

1. Trög och långsam vinter

Du har säkert hört det där gamla skämtet om att det bara finns två årstider: vinter och byggarbete. Du vet säkert också att det sker en dramatisk paus under varje vinter år efter år. Det är ju trots allt svårt att gräva i frusen mark, och ingen vill släpa verktyg genom två meter snö eller klättra upp i skyskrapor i ruskig vind. Som entreprenör eller byggare måste du därför vara förberedd på att arbeta mindre under dessa tider, vilket alltså innebär att du måste spara ihop pengar för att kunna täcka dina kostnader under den tiden.

2. Utrustningskador

En byggares verktyg är deras försörjning. Utan din utrustning kan jobbet helt enkelt inte utföras. Vissa verktyg kan snabbt och enkelt bytas ut, men vissa skador innebär lite mer komplicerade problem, som till exempel när det gäller din bil. Om du behöver byta ut nya delar till din arbetsbil har Billiga-coilovers.se ett gigantiskt urval av produkter. Var noga med att ge alla arbetare utbildning om hur man använder, underhåller och lagrar utrustning eftersom detta är en stor del i hur man förhindrar skador.

3. Skador på arbetsplatsen

Oavsett hur hårt du strävar mot att skapa ett säkert arbetsområde är en byggarbetsplats en farlig plats som är full av potentiella faror. Detta gäller särskilt personer som inte är medveten om säkerhetsregler, vilket till exempel inkluderar kunder som besöker arbetsplatsen. Till och med veteraner inom byggbranschen kan skadas på jobbet.

Säkerhet är alltså särskilt viktig under vintern, och speciellt om du använder utrustning som innebär hög skaderisk, t.ex. stegar. Stegar är orsaken bakom många skador inom just byggbransch så därför kan det vara en bra idé att ta dig en titt på Stegfabriken.se om du behöver uppdatera din gamla kära stegsamling.

Av detta skäl måste du alltid genomföra säkerhetsbestämmelserna och träna ditt besättning på arbetsplatsens säkerhet för att minimera risken för skador. Om en olycka inträffar kan din verksamhet vara ansvarig för att täcka sjukvårdskostnader och domstolsavgifter.

4. Missade deadlines

Det finns en anledning till att lärarna i skolan försöker lära barnen att det är viktigt att hålla sig till deadlines. Folk där ute i näringslivet förväntar sig att projekt ska ske i tid.
Inom byggbranschen kan dock ett antal oförutsedda hinder förhindra att ett projekt slutförs som planerat. Byggmaterial kan komma att levereras för sent, verktyg kan gå sönder, och planritningar kan behöva ritas om helt om någonting oväntat upptäcks.

För att minimera effekten av missade deadlines är det viktigt att hålla kommunikationslinjerna med din kund öppna. Om du måste förlänga en deadline bör du kommunicera om det direkt och informera om alla förändringar gällande planer och deadlines så snart och direkt som möjligt.

Vi hoppas att detta har visat dig att ditt drömföretag med rätt utbildning, framsyn och säkerhetstänk kan lyckas navigera kring riskerna och fortsätta att växa.