Robottgräsklipparen är på frammarsch

Robottgräsklipparen är på frammarsch

9 oktober, 2018 0 av redaktionen

Det finns väl inget lukten av nyklippt gräs, men hur många gånger har du bara velat sitta med ett glas lemonad i skuggan medan någon annan klippte gräsmattan åt i sommarens värme? Om du inte betalar grannens tonåring för att göra jobbet, måste du lägga tid att hålla din gräsmatta i toppform. Det kan ta flera timmar varje vecka att göra jobbet själv. Men det kan finnas något annat som du kanske funderar på som kan uppfylla dina behov. Robotgräsklipparen.

Robottgräsklippare använder en batteridriven motor med skärblad, en växelbaserad basstation, perimetertråd och sensorer som ser till att de vandrar ut på gatan. Det finns en teknisk och bra förklaring på hur den bär sig åt med det, men så länge det fungerar är det nog inte det första du tänker på.

Gräsklipparen är förstås batteridriven med varierande batterikapacitet. Beroende på gräsklipparens storlek och batterikapaciteten kan du räkna med laddningstider från 30 minuter till två timmar eller mer.

En tyst apparat

Robotgräsklippare är dock relativt lätta att installera och programmera. De är extremt tysta vilket innebär att du kan låta dem arbeta när som helst på dygnet utan att störa grannarna. De är dock inte gratis, och du betalar förstås extra för funktioner som regn- och stöldsensorer, Bluetooth eller Wi-Fi-anslutning, en mobilapp och flexibla schemaläggningsfunktioner. Du betalar också mer för en modell som hanterar större gräsmattor som har branta områden och olika hinder som blomstersängar, träd och olika dekorationer.

Vill du ha med det där extra, som gör att gräsklipparen fungerar precis som du vill, kan det vara värt att fundera på ett mindre lån hos Profilkredit.

Med de senaste tekniska framsteg har automatiska gräsklippare, eller robottgräsklippare, blivit ett helt vanligt förortsverktyg. Vi hittar snabbt alla de bästa robotgräsklipparna sammanställda på nätet. Här kan du hitta både recensioner och guider som hjälper dig att välja rätt maskin.